Bandet Drumdrum spiller på Hadsten Skole

Kulturelt Samvirke gør Favrskov til Spil Dansk Kommune

Efter flere års tilløb er Kulturelt Samvirke gået med i det landsdækkendeSpil Dansk projekt, hvor Favrskov som Spil Dansk kommune kan tilbyde en række arrangementer til institutioner og privat personer. Der er ca. 25 Spil Dansk kommuner i 2015. 

 Spil Dansk Dagen har udviklet sig til årets største musikbegivenhed, og ogsåi Favrskov Kommune går det løs med arrangementer, der er blevet fordelt til skoler, kulturhuse, privatpersoner og musiktalenter, så de kommer ud til et bredt udsnit af kommunens børn og unge. 

 Skolekoncert - Musik i Tide koncert på Hadsten skole 

Koncert  Musik i Tide  med  Drumdrum påHadsten skole: Benita Haastrup, modtager af Danish Music Award 2012 som årets børnejazzmusiker, præsenterer sin nye gruppe Drumdrum.

Drumdrum spiller musik båret af trommer og smukke melodier og skaber med slagtøj, herunder vibrafon, samt kontrabas, banjo og stemmer, et          spændende og klangfyldt univers. 

Repertoiret er danske originalkompositioner og gamle og nye danske sange, nyarrangeret med inspiration fra den store verden og præsenteret med både alvor og glæde. Eleverne inddrages aktivt undervejs. Musikerne tilhører eliten påden danske jazzscene og har stor erfaring med skolekoncerter. 

 Se yderligere omtale på www.spildansk.dk/kommunepakker

Dette arrangement er sponsoreret af LMS – Levende Musik i Skolen (information og logo: se nedenfor) 

 Fællesarrangement – Danish Music Award vinder på Favrskov Gymnasium

Danish Music Award vinder påtour - fællesarrangement for elever på Favrskov Gymnasium med  jazz musiker og komponist Simon Toldam:

DMA Vinder 2006 - årets bedste vokaljazzudgivelse.

Pianisten og komponisten Simon Toldam er en af Danmarks mest spændende og anerkendte musikere fra sin generation. Han har modtaget 4 Danish Music Awards, blandt dem "Årets Nye Jazz Navn. Han er medlem af det danske musikerkollektiv og label ILK,  spiller i bands som Stork, Simon Toldam Trio og Sekten og har udgivet 12 CD'er som leder / co-leder.

Se yderligere omtale på www.spildansk.dk/kommunepakker.

Dette arrangement er sponsoreret af JazzDanmark (information og loge: se nedenfor)

 Familiekoncert – Kamæleon Koncert for børn: InSide i Hammel

Kamæleon koncert – Familiekoncert for de 5-8 årige i InSide i Hammel lørdag den 24.10 kl. 15:00. 

“Jupiters Øje”med Charlotte Halberg og Paul Banks. De har i mere end 20 år  begejstret børn - og de medfølgende voksne - med deres musikfortællinger.  

’Jupiters Øje’ er en spændende rejse blandt planeter, stjerner og meteorer. Hvordan er der egentlig derude på den anden side af den blå himmel? Sangene og musikken er komponeret af Paul Banks og Charlotte Halberg specielt til denne fortælling, og børnene inddrages aktivt undervejs. Ved koncerten bliver der sunget og spillet på et bredt udvalg af instrumenter. Børnene vil opleve alt fra tværfløjte, panfløjte, guitarer, banjo, autoharpe, mandolin og mandocello til kalimba og forskellige små lydeffekter.

 Se yderligere omtale på www.spildansk.dk/kommunepakker

Dette arrangement er sponsoreret af LMS – Levende Musik i Skolen (information og logo: se nedenfor) 

 Fællessang med pianist og sanger: Præstemarkskolen i Søften

Fællessang med sangerinden Helle Lodahl Madsen og komponisten Rasmus Skov Borring ved klaveret. Det er mandag den 26. 10. fra kl. 10-11 påPræstemarkskolen i Søften.

Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist, komponist og foredragsholder. Han har udgivet CD’erne "Den danske sang 1 & 2" med instrumentale klaverfortolkninger af danske højskolesange, "PIANO" med sine egne instrumentale kompositioner – og senest ”Livets mærke” fra 2013, som er blevet til i et samarbejde med forfatter og digter Jens Rosendal.

 Dette arrangement er sponsoreret af Spil Dansk (information og logo: se nedenfor)

 Workshop for skoleklasse - Musik på skemaet: HaldumHinnerup skolen

Workshop for skoleklasse - Musik påskemaet, på Haldum Hinnerup skolen. Alle detaljer er endnu ikke på plads.

 Dette arrangement er sponsoreret af Koda Skolekontakt (information og logo: se nedenfor)

4 Masterclasses på konservatorierne – Vi booster talentet

Et par af kommunens musiktalenter fra Favrskov Gymnasium sendes på 4 masterclasses påkonservatorierne i Esbjerg, Odense og København. Her bliver de undervist af en meget bredt udvalg af mentorer fra det danske musikmiljø. 

Mentorsessioner – Vi booster talentet

Mentorsessions er en del af Spil Dansk organisationens 2015-fokus på unge danske musiktalenter. To talenter (solist / band) får hver 1 mentorsession.  Alle detaljer er endnu ikke påplads.

 Brobygningskursus – kursusdag for 6 musiklærere

Brobygningskursus i Herning den  12.11. 2015.  

6 lærere fra 4 folkeskoler i Favrskov deltager i  et musikalsk brobygningskursus, med deltagere fra regionens folkeskoler og musikskoler. Med udgangspunkt i undervisningsmaterialet I danske komponisters værksteder bliver musiklæreren klædt på til at arbejde med ny dansk musik i skolen.

Dette kursus er sponsoreret af Dansk Komponist Forening (infomation og logo: se nedenfor)

 Hjemmekoncert – Laurits Emanuel

En intim koncert vundet i forbindelse med udstillingen Kunst i Favrskov. Koncerten holdes i et privat hjem med den dansksprogede rocksangskriver Laurits Emanuel, der udgav debutalbummet Midlertidig mening i foråret 2015.

Dette arrangement er sponsoreret af Spil Dansk

 Ud over de her nævnte Spil Dansk arrangementer, der er et samarbejde mellem Kulturelt Samvirke Favrskov og Spil Dansk, vil der være masser af andre Spil Dansk initiativer i uge 44.

 Spil Dansk dagen torsdag den 29. okt.  begynder kl. 07.30 i Grundfør Kirke med  SpilDansk morgensange med efterfølgende rundstykker og kaffe i våbenhuset. Det er en tradition, der har været holdt i live siden den allerførste SpilDansk dag, og er trods det tidlige tidspunkt, særdeles velbesøgt.

Senere på dagen, kl. 14.30 er Sct. Hans trioen påspil for Røde Kors i Cafeen påHinneruplund og kl. 19.30 synger KreAktiv koret en Spil Dansk fællessangskoncert i Sognegården Ådalsvej 10 Hinnerup, hvor alle er velkomne.

Andre Spil Dansk aktiviteter kan ses på www.kultunaut.dk og i  lokalpressen.

Indehavere af en smartphone kan se arrangementerne påFavrskov App´en.

 Spil Dansk Dagen arrangeres for 15. gang, og sidste år satte dagen igen rekord med hele 1402 arrangementer i kalenderen. Nærmest alle danskere har mulighed for at deltage i et arrangement lige rundt om hjørnet, for musikken spiller overalt i landet. Samtidig kan man høre dansk produceret musik både påDRs kanaler og en lang række radiostationer.

 Spil Dansk Dagen har oplevet såvoldsomt vokseværk, at der at der nu spilles dansk i hele uge 44, såalle kan nåat fåderes arrangementer med. 

 Fakta om Spil Dansk Dagen

 Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik og musikliv, og i år foregår det torsdag den 29. oktober. Der er ogsåarrangementer i hele uge 44.

  • Der sker noget overalt i landet: påskoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse m.m.
  • Det er ikke en forudsætning, at der synges pådansk eller at musikerne er danskere –blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.
  • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
  • Spil Dansk Dagen blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed, og formålet er at udbrede, udvikle og dermed sætte fokus pådansk musikkultur.
  • En lang række radiostationer spiller lutter dansk musik. I 2014 medvirkede DR og mere end 30 lokalradioer.
  • Spil Dansk Dagen er i 2014 relanceret som selvstændig enhed med ny ejerkreds bestående af Danske Populær Autorer, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Koda og Dansk Musikforlæggerforening.
  • Spil Dansk Dagen har foreløbig lavet aftale om direkte samarbejde med mere end 20 Spil Dansk Kommuner over hele landet. Sydslesvig er ”annekteret”i samarbejdet.

Logo og information:

Kontakt:

Yderligere oplysninger, kontakt: 

Formand for Spil Dansk gruppen i Favrskov Aksel Halkjær Lund, mobil 50511507, akselhlund@live.dk

Formand for Kulturelt Samvirke Favrskov Thorkild Petersen tlf. 30316181

 Ricco Victor, Direktør Spil Dansk Dagen. 

Direkte nummer: +45 20 46 79 13, mail: ricco@spildansk.dk,  www.spildansk.dk.

Danmarks fællessang

Danmarks fællessange!  Hent 15 sange med tekster musik og forsang lige til at bruge i enhver forsamling der gerne vil synge.

Hent det her

 

Eller deltag i KreAktiv Kors arrangement i Sognegården Ådalsvej 10 Hinnerup

Del siden